Дома Македонија Вести Стево Пендаровски ќе биде национален координатор на Македонија за НАТО

Стево Пендаровски ќе биде национален координатор на Македонија за НАТО

961
0
АКЦИЈА

Стево Пендараровски е назначен за национален координатор за подготовка на Македонија за членство во НАТО. Неговиот избор беше потврден на вчерашната седница на владата на Република Македонија. Оваа одлука ќе се официјализира и ќе стапи на сила по објавувањето во Службен Весник.

Пртходниот носител на оваа функција беше Никола Димитров од 2006та до 2009та година, а во изминатите години беше испразнета и во мирување. Функцијата остана испразнета и беше во мирување по неуспехот на Македонија да добие покана за членство на самитот во Букурешт во 2008. Период по кој следеше заладување на стагнација во Атланските интеграции.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here