Дома Македонија Вести Извршителите нема да блокираат сметки на приматели на социјална помош

Извршителите нема да блокираат сметки на приматели на социјална помош

501
0
АКЦИЈА

Денес, Министерството за труд и социјална политика и Комората на извршители на Република Македонија потпишаа Меморандум со кој извршителите се обврзуваат да не ги блокираат сметките на лицата – приматели на социјална помош .

Потпишувањето на Меморандум со Комората на извршители е со единствена цел – да ги заштитиме правата на лицата кои се во социјален ризик со тоа што ќе спречиме да се блокираат нивните сметки“, изјави министерката Царовска.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here