Дома Скопје Фото: Се излеа Вардар кај Градски Стадион

Фото: Се излеа Вардар кај Градски Стадион

492
0
АКЦИЈА

Обилните врнежи од дожд во текот на вчерашниот ден придонесоа до излевање на реката Вардар во Скопје.

Од УХМР предупредуваат дека релативно високи водостои на реките низ Македонија се очекуваат и наредниот период.

Оттаму предупредуваат на внимателно движење покрај реките и суводолиците во сливовите на реките Треска, Вардар во Гостиварско и Тетовско, Црна во Крушевско, Прилепско и Битолско, Сатеска, Радика, Црн Дрим, Преспанско.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here