Дома Скопје Саботажа во општина Kарпош

Саботажа во општина Kарпош

490
0
АКЦИЈА

Неодамна општина Kарпош донесе одлука, за продажба на повеќе возила меѓу кои и камион Волво купен од претходниот градоначалник Јакимовски, за собирање на лисја и трева. Вистинската причина за негова продажба, како што дознаваме не е дотраеноста на возилото. Напортив, тоа е во добра состојба и редовно сервисирано. Меѓутоа, со доѓањето на Стефан Богоев како гранчалник, извесно лице кое очекувало подобро работно место од позицита возач на камион со лисја, постојано работи на негово уништивуање.

Имено ова извесно лице, спротивно на упатствата за ракување со ова специјално возило, врши дејствија спортивно на тие одредби и нормало дека возилото ќе има дефект. Последниот дефект бил на инсталации за кои било очигледно дека некој намерно ги уништува и оштетил. Наместо градоначалникот Богоев, да пријави до надлежните државни институции за да се утврди и пронајде сторителот на намерните саботажи, тој одлучил да се ослободи од возилото.

Граѓаните се прашуваат, како ова возило успешно функционираше и се користеше, а и немаше волку чести дефекти додека беше претходниот градоначалник.

Инаку горе посоченото лице кое е незадовлно од својот статус во општина Карпош  повеќе пати јавно го манифестирал своето незадолство.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here