Дома Македонија Вести Еколошка катастрофа во Гостивар

Еколошка катастрофа во Гостивар

762
0
АКЦИЈА

На периферијата на Гостивар горат големо количество на гуми од кој се издига огромен црн чад над градот.

Граѓаните бурно реагираат по социјалните мрежи и бараат веднаш реакција од локалната и централната власт да спречат вакво неодговорно однесување на поединци.

Жителите на Гостивар се изложени на токсични отрови кој сериозно можат да им нештетат на нивното здравје.

На самото место се забележува само едно возило на Противпожарната служба

Posted by Brane Gjorgjioski on Friday, March 1, 2019

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here