Дома Македонија Вести Во Македонија моментално се прислушкуваат над 180 телефони

Во Македонија моментално се прислушкуваат над 180 телефони

301
0
АКЦИЈА

Уредите на агенцијата ОТА во моментов снимаат разговори од над 180 телефонски броеви.

Нивното следење е со наредба од Врховниот суд и основните судови а најголем дел по барање на Управата за безбедност и контра-разузнавање како и Бирото за јавна безбедност.

Тимот на ОТА брои 22-ца вработени.Директорот на агенцијата вели дека во следниот период е можно вработување на уште неколкумина но и дека со постојната бројка се покриени сите работни позиции.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here