Дома Магазин забава Во Москва се гради Дизниленд

Во Москва се гради Дизниленд

582
0
АКЦИЈА

Во Москва се гради Дизниленд со франшиза на американската компанија Dream Works. Проектот ќе го чини рускиот приватен инвеститор 1 милијарда долари.

Се очекува дека забавниот комплекс ќе го посетуваат 10-12 милиони луѓе годишно.
Паркот се протега на површина на повеќе од 240 илјади квадратни метри. Темите ќе бидат посветени на познатите херои на домашни и странски цртани филмови.

Во паркот ќе се изградат циркус, кино, игралишта, детски тематски кафулиња, објекти за трговија и угостителство.
Во близина на паркот ќе се изгади и метро станица “Технопарк” за да се поврзе паркот со Московското метро.
Се планира и изградба на паркиралишта за 4.756 автомобили.

Забавниот парк ќе биде целосно со затворен кров со максимална височина од 75 метри – ова е споредливо со 25-ката и станбена зграда. “Пристапот кон зградата ќе биде организиран по должината на пешачката улица со фонтана, почнувајќи од авенијата Андропов.

Главната фасада на зградата личи на” Замокот за заспаната убавица “, кој е симбол на Дизниленд”, информира Московскиот градски комитет за контрола.

Тематски парк ќе биде именуван како “Остров на соништата” , иако тоа ќе личи на познатиот Дизниленд, сепак ќе ги пронајде своите оригинални карактеристики.

Филмското студио “Сојузмултфилм” ќе биде лоцирано на нејзина територија, а на повеќе од половина од тематските зони ќе бидат преставени хероите на руските цртани филмови. Паркот ќе биде отворен во сите сезони.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here