Дома Македонија Ѓорѓиевски: Ново убиство, овој пат во Рашче, а Спасовски наместо да го...

Ѓорѓиевски: Ново убиство, овој пат во Рашче, а Спасовски наместо да го чува јавниот ред и мир оди по партиски митинзи!

569
0
АКЦИЈА
Орце Ѓорѓиевски - член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ

Ново убиство, овој пат во Рашче, а Спасовски наместо да го чува јавниот ред и мир оди по партиски митинзи!

Почитувани граѓани на Република Македонија,

Според најновите информации, усмртено е едно лице од огнено оружје од кое е пукано од возило со бугарски регистарски таблички. Македонија се повеќе наликува на некое воено жариште, а не на држава во Европа. Спасовски наместо да го чува јавниот ред и мир оди по партиски митинзи.
Полициски инспектори, наместо во расчистување на крвни деликти и обезбедување на безбедноста се во првите редови на митинзите на Пендаровски. Заев, Спасовски и Пендаровски мора да одговорат дали полицискиот службеник Елхам Шкрета, кој го нарече Заев икона, бил на работа како полицаец и во исто време се појави на партиски митинг на Пендаровски? Зошто Јовче Ременски и останатите полициски службеници наместо да го чуваат јавниот ред и мир се во првите редови на митинзите на СДСМ? Ова ли е професионализацијата која ја ветуваше господине Заев?

Наместо да брка криминалци, полицијата брка недолжни граѓани. Пендаровски знае дека ќе изгуби и во вториот круг и затоа вчера во Градско Спасовски пушти полициски службеници кои казнувале членови и активисти на ВМРО – ДПМНЕ без никаква причина. Во текот на вчерашниот ден две возила на сообраќајната полиција и неколку инспектори во цивилка извршиле буквална опсада на Градско и изрекле преку 100 казни за нивните возила. Полицијата буквално им влегувала по куќи на граѓаните и ги казнувале за возилата паркирани пред домовите на луѓето или пак во самите дворови, барани им се сообраќајни и им се прегледувани возилата. Без причина, само затоа што се членови на ВМРО – ДПМНЕ. Од тука ќе испратам јасна порака. ВМРО – ДПМНЕ го осудува злоупотребувањето на власта, полицијата не смее да служи како алатка за притисок. Одговорност за ова, како за наредбодавачите, така и за директните извршители мора да има!

Ниту една закана, уцена или притисок нема да ги исплашат нашите граѓани, идат подобри времиња.

Ново убиство, овој пат во Рашче, а Спасовски наместо да го чува јавниот ред и мир оди по партиски митинзи!Почитувани граѓани на Република Македонија,Според најновите информации, усмртено е едно лице од огнено оружје од кое е пукано од возило со бугарски регистарски таблички. Македонија се повеќе наликува на некое воено жариште, а не на држава во Европа. Спасовски наместо да го чува јавниот ред и мир оди по партиски митинзи.Полициски инспектори, наместо во расчистување на крвни деликти и обезбедување на безбедноста се во првите редови на митинзите на Пендаровски. Заев, Спасовски и Пендаровски мора да одговорат дали полицискиот службеник Елхам Шкрета, кој го нарече Заев икона, бил на работа како полицаец и во исто време се појави на партиски митинг на Пендаровски? Зошто Јовче Ременски и останатите полициски службеници наместо да го чуваат јавниот ред и мир се во првите редови на митинзите на СДСМ? Ова ли е професионализацијата која ја ветуваше господине Заев?Наместо да брка криминалци, полицијата брка недолжни граѓани. Пендаровски знае дека ќе изгуби и во вториот круг и затоа вчера во Градско Спасовски пушти полициски службеници кои казнувале членови и активисти на ВМРО – ДПМНЕ без никаква причина. Во текот на вчерашниот ден две возила на сообраќајната полиција и неколку инспектори во цивилка извршиле буквална опсада на Градско и изрекле преку 100 казни за нивните возила. Полицијата буквално им влегувала по куќи на граѓаните и ги казнувале за возилата паркирани пред домовите на луѓето или пак во самите дворови, барани им се сообраќајни и им се прегледувани возилата. Без причина, само затоа што се членови на ВМРО – ДПМНЕ. Од тука ќе испратам јасна порака. ВМРО – ДПМНЕ го осудува злоупотребувањето на власта, полицијата не смее да служи како алатка за притисок. Одговорност за ова, како за наредбодавачите, така и за директните извршители мора да има! Ниту една закана, уцена или притисок нема да ги исплашат нашите граѓани, идат подобри времиња.

Posted by Орце Ѓорѓиевски on Thursday, April 25, 2019

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here