Дома Македонија Економија Вака изгледа патот кон ЕУ за земјоделците од Росоман

Вака изгледа патот кон ЕУ за земјоделците од Росоман

429
0
АКЦИЈА

Земјоделците од Росоман денеска го искажаа својот револт така што ги фрлаа праските, разочарани и гневни од односот на владата и ниската цена на откуп.

Тие најавија и штрајк доколку министерот за земјоделие не преземе сериозни мерки за решавање на нивниот проблем.

Како што истакнале росоманските земјоделци, веќе две години наназад не ја берат оваа сорта на праски, а пред две години дури и штрајкувале, па министерството излегно со мерки за олеснување.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here