Дома Македонија Споделете и доколку можете помогнете: Маја бара донор за да ја победи...

Споделете и доколку можете помогнете: Маја бара донор за да ја победи леукемијата

1488
0
АКЦИЈА

Радио Валандово на Фејсбук објави апел за помош на Маја Рековиќ која се бори со леукемија и на
која и е потребен донор.

„Барајќи ДОНОР за да се ја победам леукемијата, сретнав луѓе,кои безусловно и несебично дојдоа
да помогнат..никогаш не помислив дека на ваков начин ќе барам помош..ама вашите 5ml крв (не е
важна крвна група) од 18-59 години, можат да ми го спасат животот.
Доколку можете да се организирате и да дојдете до Скопје, Институт за Имунобиологија и Хумана
генетика (Државна болница) ќе ми дадете надеж дека ова сонце и мене ќе ме грее уште долго. ЛУЃЕ
МИ ТРЕБАТЕ! ДА ДООБЈАСНАМ…на институтот се пријавувате дека сакате да станете донор, доколку
сте соодветни јас ќе знам“

Да помогнеме сега! (споделувајте)Апел за помош од Маја Рекович!Барајќи ДОНОР за да се ја победам леукемијата, сретнав…

Posted by Radio Valandovo 91.6 fm on Monday, February 4, 2019

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here