Дома Македонија Вести Општина Карпош и Стефан Богоев пред мега зделка за продажба на земјиштето...

Општина Карпош и Стефан Богоев пред мега зделка за продажба на земјиштето во касарната „Илинден“?!

598
0
АКЦИЈА

Се спрема теренот за продажба на земјиштето на касарната „Илинден“. Алфа дознава дека за оваа атрактивна парцела која е речиси во центарот на Скопје веќе се воделе преговори со заинтересирани бизнисмени, домашни но и од соседството.

Општина Карпош на чија територија се наоѓа касарната веќе донесе детален урбанистички план кој предвидува изградба на станбени згради, училиште, како и нов објект на Министерството за одбрана.

Парцелата ќе стане уште поатрактивна со изградбата на новиот мост за кој во моментов се изработува проект а кој треба да го продолжи булеварот Климент Охридски од Владата кон Пластичарската улица.

Единствено останува сомнежот од нетранспарентност при постапката на преговарање со заинтересирани инвеститори.

Извор Алфа ТВ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here