Дома Македонија Вести JAНАКИЕСКИ И ПОКРАЈ ЛOШAТA ЗДРАВСТВЕНА СОСТОЈБА , ПАК Е ВРАТЕН ВО ШУТКА

JAНАКИЕСКИ И ПОКРАЈ ЛOШAТA ЗДРАВСТВЕНА СОСТОЈБА , ПАК Е ВРАТЕН ВО ШУТКА

373
0
АКЦИЈА

Поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески, кој вечерва бил пернесен во ГОБ „8 Септември“, вратен е во затворот „Шутка“, потврди директорот на затворот, Есад Рахиќ.

Јанакиески бил префрлен на контролен преглед откако се пож алил на болkи во стомакот, га дење и ло шење.

Директорот на билницата за Сител потврдил дека Јанакиевски околу 19 часот бил примен во Ургентниот центар со болkа во бубрезите. Му направиле ехо преглед, лаботаториски анализи и снимање на рендген а бил прегледан и од уролог. Лекарите му дале теpапија и останал во болницата до смиpување на болkата, по што затворската полиција го вратила назад во зат ворот во Шутка.

Јанскиески е во пpитвор од 28 јуни, а веќе 12 дена штраjkкува со глад. Дека е во тешkа здравствена состојба претходно предупредија неговата сопpуга, Сања Јанакиески, и медиумите, кои пишуваа дека е изне моштен, одбива секаква храна, а дека е во лоша здравствена состојба е видливо и физички и психички. Од семејството ги демантираат шепкулациите кои проструија во некои медиуми дека Јанакиески примал храна само од дома.

Извор Инфомакс

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here