Дома Македонија БИЛЈАНА ВАНКОВСКА: Oва е најнеодговорната влада што некогаш сме ја имале

БИЛЈАНА ВАНКОВСКА: Oва е најнеодговорната влада што некогаш сме ја имале

440
0
АКЦИЈА

Не е проблемот што го насамариле, туку што за премиерот прашањето на политичката одговорност е научна фантастика!

Од лошо, полошо!

Ова е најнеодговорната влада што некогаш сме ја имале (а конкуренцијата е голема). Најнеодговорна влада со најслаби инструменти на контрола и надзор. Не е вовед, туку сме во срцевината на арбитрерна власт вон секаква контрола. Затоа што е слаба, без легитимитет, таа станува страховлада, пишува универзитетската професорка Билјана Ванковска на Фејсбук по последниот скандал во кој се најде премиерот Заев.

Не е проблемот што го насамариле, туку што за премиерот прашањето на политичката одговорност е научна фантастика! Од…

Posted by Biljana Vankovska on Tuesday, July 9, 2019

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here