Дома Македонија Вести Километарски колони од Стража кон Гостивар

Километарски колони од Стража кон Гостивар

640
0
АКЦИЈА

Со часови се чека од Стража кон Гостивар. Километарски колони со автомобили вечерва го запреа сообраќајот на патот кој од Охрид води кон Скопје.

Од каменоломите речиси е невозможно да се движите со автомобилот, огромен број на граѓани се буквално заглавени на патот.

Полиција нема никаде. Во овој дел од патот, возењето е ризично бидејќи несовесни возачи често претркуваат во лентата која вози во спротивен правец.

Граѓаните не се безбедни, а оние кои ги доведуваат во опасност нема кој да ги санкционира. Полициска контрола на вакви патишта мора да има.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here