Дома Популарно Викендов над 200 казнети возачи во Скопје

Викендов над 200 казнети возачи во Скопје

261
0
АКЦИЈА

На 27.07..2019 година (сабота) во периодот од 06:00 до 24:00 часот Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи спроведе контрола на брзина на движење на моторни возила.

Од извршената контрола од страна на полициски службеници утврдено е дека 37 возачи ја пречекориле брзината во населено место. Откриени се и 71 останати прекршоци.

На 27.07 во периодот од 21:00 до 24:00 часот беше спроведена контрола за прекршоци што ги чинат возачи на мотори ,при што беа откриени и санкционирани 26 прекршоци. Покрај то, констатирани се уште 43 останати прекршоци.

На 28.07.2019 (недела) во периодот од 00:00 до 05:00 часот беше спроведена контрола за откривање возачи кои управуваат под дејство на алкохол, при што од страна на полициските службеници кај 13 беше утврдено присуство на алкохол.

Откриени се и 37 останати прекршоци.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here