Дома Македонија Вести Се воведуваат жолти регистарски таблички за такси возилата

Се воведуваат жолти регистарски таблички за такси возилата

410
0
АКЦИЈА

Овој месец стапуваат во примена новите законски измени за превоз во патниот сообраќај, кои се однесуваат на таблиците на такси возилата. Овие измени, вели министерот за економија, се на барање на здруженијата на автотакси превозот.

„На барање на здруженијата за автотакси превоз се воведуваат жолти таблици за такси возилата со цел да се постигне ред во такси превозот, односно да се препознаваат лиценцираните и регистрираните такси возила, и да се спречи нелојалната конкуренција во оваа дејност, односно забрана за вршење на нерегистрирана дејност.

Исто така, се воведува и унифицирана светлечка табла за такси возилата“, информира министерот Бектеши, кој ги презентираше законските новини за возилата.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here