Дома Македонија Вести Макпетрол го избриша Македонски пред Брод и Каменица

Макпетрол го избриша Македонски пред Брод и Каменица

364
0
АКЦИЈА

Иако нема никаква правна основа Макпетрол на своја рака ги менува топонимите објавуваат повеќе извори на социјалните мрежи.

Во новата мапа на Македонија издадена од компанијата Макпетрол се брише определбата Македонски пред Каменица и Брод.

За разлика од Македонски Брод и Македонска Каменица пред Македонија властите инсистираат да се кажува придавката Северна, пишува професорката Македонист Елка Јачева Улчар.

Според Преспанскиот договор не треба да се менуваат имињата на овие два града.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here