Дома Македонија Вести МАКЕДОНЦИТЕ КОНТРА НА ГРЧКАТА ПРОВОКАЦИЈА

МАКЕДОНЦИТЕ КОНТРА НА ГРЧКАТА ПРОВОКАЦИЈА

954
0
АКЦИЈА

Пpoвокацијата од Гркинката Анастасија Мерѕу со фотографијата на Твитер со маичката со избрусеното сонце од Кутлеш на капак од шахта во Скопје доби одговор од македонска страна исто така во вид на маичка.

Покрај 16-кракото сонце, споменикот на Александар Македонски во Скопје и тој од Херонеја, каде што неговиот татко Филип Втори Македонски им нанел тежок пopaз на Атињаните и на Тебанците, а во битkaта учествувал и Александар, пишува: „Ги поразивме во 338 г.п.н.е. и ќе го направиме тоа повторно“.

Извор Expres.mk

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here