Дома Македонија Вести Во вторник ќе се менува и името на МАНУ? Академиците молчат

Во вторник ќе се менува и името на МАНУ? Академиците молчат

1312
0
АКЦИЈА
Претседателството на МАНУ

Во вторник, 30.08.2019, во собраниската Комисија за oбразование, наука и спорт, ќе се дискутира за Предлог – законот за изменување на Законот за Македонската академија на науките и уметностите.

Со овој Предлог закон се предвидува името на Македонската академија на науките и уметностите да се промени во „Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија-МАНУ“.

Предлогот на пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Димитар Стевананџија, точката да се симне од дневен ред – не е усвоен.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here