Дома Македонија Вести Центарот за социјална работа ги смести децата кај згрижувачко семејство

Центарот за социјална работа ги смести децата кај згрижувачко семејство

378
0
АКЦИЈА

Центарот за Социјални работи денеска излезе со изјава во врска со случајот со заклучените деца во автмобилот во населба Лисиче.

Од таму известија дека децата се одземени времено од родителите, сместени се во згрижувачко семејство. Се чекаат документи и официјални резултати од истpaгата на полиција и ОЈО за понатамошна постапка.

Од Центарот известија дека биле запознаени со случајот на децата уште во текот на вчерашниот ден, но по слуајот се постапува денеска поради тоа што се чекало да завршат деталните лекарски прегледи.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here