Дома Здравје Германски нобеловец ги открива состојките кои го предизвикуваат ракот

Германски нобеловец ги открива состојките кои го предизвикуваат ракот

391
0
АКЦИЈА

Во 1931 година, германскиот научник Ото Хајнрих Варбург ја добива Нобеловата награда за откривање на основните причини за ракот. Тој открил дека оваа болест е резултат на антифизиолошки начин на живот.

Овој начин на исхрана претставува храната која предизвикува киселост во организмот е тој што го намалува и кислородот во крвта. Киселоста на клетките го намалува кислородот, а од друга страна пак тоа создава кисела средина во организмот. Варбург истакнува дека тие се како две страни на една паричка, ако го имаме едното, го имаме и другото.

Ако на здравите клетки им се одземе кислородот, тој може да се претвори во станица за рак мошне брзо, дури и за неколку дена, тврдел др. Варбург. Туморските ткива се кисели, додека пак другите се алкални и тие зависат од тоа што го јадеме.

Храната која го закиселува телото е:

Рафинираниот шеќер и сите негови деривати

Месо

Производи од животинско потекло- млеко, сирење, павлака

Алкохол

Кофеин

Леб

Преработена храна и конзервирани производи.

Ако имате карцином, советот е да го алкализирате телото колку можете повеќе. Тоа можете да го постигнете со здрава исхрана, вежби, избегнување стрес.

РАК

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here