мемоари

Дома Магазин мемоари

„Да немавме зима, пролетта немаше да биде толку прекрасна. Кога одвреме-навреме не би го...

Љубовните врски се како самиот живот, а сите знаеме дека животот е исполнет со постојани успеси и падови. Пловидбата по животната река не е...

Љубовта нема години, таа секогаш се раѓа- љубовни цитати

Брачната љубов го создава човештвото, пријателската го усовршува, но разузданата го расипува и го понижува. – Бекон На почетокот љубовниците зборуваат за иднината,...

ЗАЉУБИ СЕ

Заљуби се во некој кој ќе ти биде најдобар пријател и љубовник истовремено. Кој со тебе доцна навечер ќе јаде чоколадо. Кој со тебе...

Се менуваш, растеш или пак создреваш?

Секогаш успевав во се што ќе замислaм во својата глава. И нема зошто повеќе да се грижам за мислењето на други луѓе кое сфатив...

Едно подобро “утре”

Се на земјата малку по малку мора да се менува и тоа пред наши очи. За ден, два, дваесет, триста или илјада години, –...

ШТО СМЕ ЈАС И ТИ?

Да сме јасни уште на почеток, вашата потреба да ја дефинирате врската не ве прави старомодна, а уште помалку луда. Напротив, тоа ве прави...