мемоари

Дома Магазин мемоари

Љубовта нема години, таа секогаш се раѓа- љубовни цитати

Брачната љубов го создава човештвото, пријателската го усовршува, но разузданата го расипува и го понижува. – Бекон На почетокот љубовниците зборуваат за иднината,...

ШТО СМЕ ЈАС И ТИ?

Да сме јасни уште на почеток, вашата потреба да ја дефинирате врската не ве прави старомодна, а уште помалку луда. Напротив, тоа ве прави...

Едно подобро “утре”

Се на земјата малку по малку мора да се менува и тоа пред наши очи. За ден, два, дваесет, триста или илјада години, –...

Никогаш не знаете какво добро ќе ви донесе лошото

Што и да ви се случи, знајте дека постои добра причина за тоа. Оваа приказна носи поучна порака дека никогаш не треба да очајуваме...

Се менуваш, растеш или пак создреваш?

Секогаш успевав во се што ќе замислaм во својата глава. И нема зошто повеќе да се грижам за мислењето на други луѓе кое сфатив...

„Да немавме зима, пролетта немаше да биде толку прекрасна. Кога одвреме-навреме не би го...

Љубовните врски се како самиот живот, а сите знаеме дека животот е исполнет со постојани успеси и падови. Пловидбата по животната река не е...