мемоари

Дома Магазин мемоари

Никогаш не знаете какво добро ќе ви донесе лошото

Што и да ви се случи, знајте дека постои добра причина за тоа. Оваа приказна носи поучна порака дека никогаш не треба да очајуваме...

ШТО СМЕ ЈАС И ТИ?

Да сме јасни уште на почеток, вашата потреба да ја дефинирате врската не ве прави старомодна, а уште помалку луда. Напротив, тоа ве прави...

„Да немавме зима, пролетта немаше да биде толку прекрасна. Кога одвреме-навреме не би го...

Љубовните врски се како самиот живот, а сите знаеме дека животот е исполнет со постојани успеси и падови. Пловидбата по животната река не е...

Едно подобро “утре”

Се на земјата малку по малку мора да се менува и тоа пред наши очи. За ден, два, дваесет, триста или илјада години, –...

ЗАЉУБИ СЕ

Заљуби се во некој кој ќе ти биде најдобар пријател и љубовник истовремено. Кој со тебе доцна навечер ќе јаде чоколадо. Кој со тебе...

Село Тресонче е рајот во мијачкиот крај

Мала Река, како лева притока на реката Радика, извира во близина на селото Тресонче, па затоа и крајот се вика малорекански. Тука се селата:...