Македонија

Дома Македонија

Осумте независни пратеници на избори ќе одат самостојно?

Политичката кариера на членовите на независната пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија е во неизвесност по одлуката за предвремени парламентарни...

Борко Ристовски дел од новоформираниот тим од стратешки соработници на Мицкоски

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денес објави дека формирал тим од стратешки соработници, надпартиски луѓе кои секој во својата област ќе придонесе за подобрување...

СКАНДАЛ: Родителите гневни, ова не е воспитен процес, ова е перење на мозок

„Тоа што премиерот си прави политички договори со соседни земји, не смее да се одрази врз нашите деца. Погледнете каква песничка учат во градинка....

Арсов: Стојан Андов исчезна кога требаше да се потпише Декларацијата за независност

На Дек­ла­ра­ци­ја­та за не­за­вис­ност стои пот­писот на првиот потпретседател на Собранието, а не на то­гаш­ни­от пре­тсе­да­тел на Со­бра­ни­е­то. Во интервју за „Република“ по повод...

Со речиси стопроцентно „за“ на референдумот е прогласена независна Република Македонија

На денешен ден, 8 септември 1991 година во Република Македонија се одржа успешен референдум по кој беше прогласена независна Република Македонија, која дотогаш беше...

Cyдот не може да го пронајде Верушевски за да cвeдoчи во „Таргет-Тврдина“

Лицето е повеќепати барано на посочената улица, но станот е затворен. Оставено е известување – ова го прочита cyдијката Џенета Бегтовиќ на денешното cyдење...

Осум наслови во трка за наградата за поезија „Антево перо“

Рекорден одзив од 87 авторски ракописи пристигнале за наградата „Антево перо“, посветен на нашиот поетски великан Анте Поповски. Комисијата предводена од претседателот Венко Андоновски...

Лифт во зграда во Карпош 4 се откачил и паднал со четворица станари

Лифт се откачил и паднал во нова зграда во Карпош 4, на која с уште не и е направен технички прием, но десетина...

Јанева од затворот побарала активирање на поднесената оставка од 15 јули

Комисијата за избори и именувања донесе заклучок за барањето на Советот на јавни обвинители – Катица Јанева треба да биде разрешена од челната позиција...

1ТВ престана да емитува програма

1ТВ од вчера престана да емитува програма, по иницијатива на вработените. Ова значи дека ако продолжи вака 30 дена, согласно Законот за аудио и...