Интервју

Дома Македонија Интервју

НИКОВСКИ: Бојкот на изборите значи поддршка на власта

Прекрстувањето на државата и бришењето на македонизмот не се завршени работи доколку се мобилизираме против тоа. Само масовно учество на претседателските избори ќе го...

Проф. Гоце Андревски открива како Северна да не фати корен меѓу Македонците

“Стратегија на Колективно Пренебрегнување” Стратегијата “Колективно Пренебрегнување“ (базирана на игнорирање, занемарување, и презирање) е историски најуспешнаta стратегија на Македонскиот народ за зачувување на својот идентитет. Преку...

Ристо Никовски: ЗОШТО ТРЕТАТА ОПЦИЈА Е ИМПЕРАТИВ?

На последните три парламентарни избори (2011, 2014 и 2016), коалициите на двете македонски партии освоија 98, 95 и 100 места во Собранието. Односот ВМРО...

ДРАГИ ИВАНОВ: Млад македонски продуцент, со кариера во САД

Драги Иванов, како еден од нашите млади таленти веќе една година го пробива патот во музичката индустрија во Лос Анџелес, САД. За кратко време...

Народниот правобранител Мемети: Низ годините граѓаните почнаа да се плашат од судството

Граѓаните во изминатите години почнаа да се плашат од судството, наместо да го сметаат за правичен сојузник каде секој може да ја добие правдата,...

Стевчо Јакимовски: О2 Коалиција беа соучесници во оркестрираната кампања против мене, нека не го...

Господине Јакимовски, Граѓанскаста иницијатива Коалиција О2  и Ние сме Карпош4 денес испратија писмо до Стефан Богоев во кое прават паралела со минатото со што...

ИНТЕРВЈУ СО ДРАГИ ИВАНОВ: Млад македонски продуцент, со кариера во САД

Драги Иванов, како еден од нашите млади таленти веќе една година го пробива патот во музичката индустрија во Лос Анџелес, САД. За кратко време...

Стефан Богоев, изгубен случај

Од редакција на Инфоњуз побаравме одговор за обвинувањата од страна на новиот градоначалник на Општина Карпош, Стефан Богоев произнесени на веб порталот www.sdk.mk Го контактиравме...

Александар Митовски: Мапата на поделена Македонија не е шега, ситуацијата во Македонија полека ќе...

Шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров уште во 2015. предупреди дека постојат информации дека околу Македонија се договара план со кој Бугарија и Албанија...

Тодор Чепреганов: Историја напишана со политичка, а не научна методологија би била фалсификат

Професорот Тодор Чепреганов смета дека историја напишана со политичка, а не научна методологија би била фалсификат. „Каде се видело некој однадвор, со политички договор, да...