Колумни

Дома Македонија Колумни

ЛАТАС: “ЗАЕВ И КРИМОСИТЕ се во ЖИВА КАЛ”, колку повеќе мрдаат и претаат пропаѓаат...

Работите со враќање на состојбите во уставни рамки, засега со правосудниот систем, се тргнати и нема назад. СЈО, неуставна категорија, падна на човечки фактор...

АЛЕКСАНДАР ТРАЈАНОВСКИ: ГУМА ЗА СПАСУВАЊЕ

Гума за спасување Јасно беше дека по насилничката промена на Уставот, за да наводно сме влегле во ЕУ и НАТО, народот ќе си дојде по...

Професор Атанас Вангелов, основач на СДСМ: Партијата е пред рacпад !

Професорот Атанас Вангелов, еден од највлијателните членови и основач на СДСМ вели дека делумно е точна анализата за рacпаѓање на партијата која му даваше...

СВЕТЦИ И ЃАВОЛИ

Г-дин Стево Пендаровски Ве слушам изминатите 2 години како зборувавте дека нема да има промена на устав со цел промена на уставното име...

Александар Македонски и цар Самуил зборувале ист јазик – потврдува книга објавена во Венеција...

Во оваа исклучително интересна книга што се чува во НУБ „Св.Климент Охридски“, професор Винко Прибојевич, користејќи голем број цитати од грчки и латински писатели,...

Латас: Со глуп не вреди да се расправаш, ќе те добие на искуство

Во својата најнова колумна на новинарот Драган Павловиќ Латас тој прави осврт на очекувањата од изборната кампања за претстојните претседателски...

Изгубивме наместен натпревар, но првенството е пред нас

Со спортски жаргон го пишувам ова за да го претставам пластично пред вас она што ни се случува во моментов. Зошто го изгубивме натпреварот? Затоа што...

УДБА – македонската длабока држава

Според професорот од Харвард, Џек Голдсмит, во Америка постои еден вид длабока држава која опфаќа бирократи од националната безбедност кои ги користат тајно...

Противотров за анти-македонските ставови кои преовладуваат кај западните елити

Куса забелешка: Пишувам колумни во македонски весници, неделници и интернет страници од 2001 година. Ова е мојата колумна број 700. А колумната број 700...

Немоќта на СДСМ, ножињата во грбот на Груевски и „Амдибајрамовштината“ како политичка идеологија

Со години наназад во своите текстови или телевизиски настапи, се обидувам да ги објаснам подлабоките причини кои Република Македонија ја доведоа до денешната незавидна...