медицина

Дома Здравје медицина

Ако ве касне пчела – ова ќе ве спаси од оток и болка!

Со доаѓањето на летото пристигна и сезоната на убоди од различни инсекти меѓу кои најголема опасност шират осите и стршените. Следниот совет го проширил еден...

1.100 родители одбиле да ги вакцинираат децата, тие треба да платат казна или ќе...

Повеќе од 1.100 родители кои одбиле да ги вакцинираатсо МРП своите деца ќе треба да платат казна од 300 до 600 евра или ќе...

Филипче го разреши економскиот директор на гинекологија Валон Беља

Министерот за здравство, Венко Филипче, го разреши од функцијата економскиот директор на Клиниката за гинекологија, Ваљон Беља. Претходно Беља преку објава на Фејсбук обвини за...

Отворен првиот центар за деца со Даунов синдром

Целосна опрема за подобрување на физичката состојба на децата со даунов симдром, справи за трчање, пинг- понг маса, топки за пилатес, опрема за развој...

Струшката хирургија затворена – лекарите фатиле сипаници

Морбилите го затворија хируршкото одделение во струшката болница. Одделнието е затворено, а пациентите за операција се препраќаат во болниците во Охрид и Скопје. ...

Во Македонија недоcтигаат околу 350 матични лекаpи

Соочени сме со недоcтаток на лекаpи на примарно ниво во некои од регионите во земјата. Бројот на доктopи кои недоcтасуваат сакаме да го надополниме...

НАД 100 ЗАБОЛЕНИ ОД МАЛИ СИПАНИЦИ НЕДЕЛНО

Бројот на заболени од морбили сe уште е висок. Сметам дека до крајот на учебната година ќе се намалува интензитетот на заболени. Затоа е...

Венко Филипче: Не отстапува од ставот деца да не се примаат во училиштата доколку...

Министерот за здравство Венко Филипче не отстапува од ставот деца да не се примаат во училиштата доколку немаат примено МРП вакцина. Во текот на...

ПОВИК ЗА ДОНАЦИЈА: Ве молиме донирајте за Снежана Караџовска

Ве молиме донирајте за Снежана Караџовска, која ги изгуби двете нозе над колена во собраќајна несреќа, да може да го продолжи животот со протези,...

Медицински сестри масовно си одат од Клинички центар

Стотина медицински сестри, од кои над 40 од Клиничкиот центар и од големите болници, последнава година заминале во странство или во приватните здравствени установи...