рекреација

Дома Здравје рекреација

Совети за безбедно возење велосипед

Пролетните температури ги активираа велосипедистите. На скопските улици често може да се сретнат граѓани кои возат велосипеди, но не секогаш практикуваат да се движат...

5 правила за ефективен тренинг

Тренингот започнува со посложени вежби Без разлика каков тренинг и какви реквизити користите - кружен тренинг, интервален, трениг за сила или издржливост, тренинг...

Чувајте куче, може да ви го продолжи животот!

Според истражувањето направено во Scientific Reports, чувањето куче навистина може да ви го продолжи животот. Еден тим истражувачи го следеле здравјето на над 3,4 милиони луѓе со...

Оваа активност ќе ви одземе само половина час, а ќе ве заштити од РАК

Јапонски лекари откриваат дека традицијата позната како „Шинри-оку” и понатаму е ефикасна во борбата со ракот. Тие сметаат дека природата е единствениот начин да...

Ниските темпертури се корисни за нашето тело

Во ладните денови, сите имаме потреба од поголема доза на енергија. Пешачењето ќе ви помогне да се наполните со позитивна енергија која ќе биде...